utorak, 11. svibnja 2010.

Osmjeh ne košta ništa...

Mnogo je žena, lijepih i šarmantnih, koje se žale da su same. Jesi li i ti jedna od njih?
Sanjaš o romantičnoj ljubavi, ali živiš u neprestanom strahu da ti se nikada neće dogoditi. Privlačiš sasvim krive muškarce ili čezneš za onim koji te ni ne primjećuje. S druge strane, ima žena koje nisu ni posebno lijepe, niti su jako pametne, ali se muškarci stalno lijepe na njih. U čemu je tajna? :

-Nemoj se mrštiti jer nikad ne znaš kad će se netko zaljubiti u tvoj osmijeh.
-Za sreću si dovoljna samo ti...
Ne treba ti muškarac da bi se osjećala potpuno! Živi svoj život ispunjeno, a za to ti ne treba muškarac. Budi zahvalna za ono što imaš i uživaj u svakom trenutku. Kad se najmanje nadaš sreća ti pokuca na vrata...

-Samopouzdanje...
Nekoliko puta na dan si ponovi: „Poželjna sam!“ Vrlo je bitno da vjeruješ u to, a ako ti ne uspijeva, govori to tako dugo dok ne povjeruješ u te dvije riječi. Ako ti sama ne misliš da si poželjna, kako će to netko drugi misliti? Moraš znati i pokazati svoje prave vrijednosti. Znaš da nekoga možeš usrećiti i imaj to na umu! Budi samouvjerena i sigurna u sebe. Ako ne vjeruješ u sebe, poradi na tome. Što ti se ne sviđa na tebi? Popravi to, potraži pomoć, učini što možeš kako bi se osjećala bolje.

-Žena sa stilom...
Nemoj se pretjerano truditi izgledati kao da si sišla s naslovnice časopisa, budi prirodna. Naravno, ovo ne znači da se uopće ne trebaš uređivati i šminkati, samo nemoj pretjerivati.

-Ne očekuj previše...
Nemoj od dečka s kojim si otišla na kavu odmah očekivati ozbiljnu vezu. Možeš očekivati da će učiniti ono što ti kaže, no ne možeš od njega očekivati da će te odmah zavoljeti. Takvo očekivanje te može samo bespotrebno uzrujati.

-Slobodna si sve dok ne postanete par...
Zajednički izlasci ne znače nužno da ste par. Danas su sve češća „neobavezna zajednička druženja“. Ne moraš se ograničiti na izlaske samo s jednim dečkom, ali nemoj to ni očekivati od njega. Sve dok veza ne postane ozbiljna, možeš izlaziti i s drugima, uspoređuj, traži ono što to najviše odgovara. Kad postanete ozbiljan par povuci se s „tržišta“. :)

-Budi tajnovita...
Nemoj mu otkriti sve. Barem 10% zadrži za sebe, čak i kad si u braku. Muškarce plaši ženska emocionalna ovisnost. Zato zadrži dio misli i osjećaja za sebe ili ih povjeri prijateljicama. Bit ćeš mu mnogo zanimljivija.

-Ne gubi vrijeme...
Nemoj trošiti svoje dragocijeno vrijeme na budale. Nemoj si dopuštati da te netko navlači za nos, niti gubi vrijeme na vezu za koju znaš da nema budućnosti. Više od svega cijeni sebe. Isplakane suze samo ti oduzimaju snagu i energiju. Ako vidiš da vam veza ne funkcionira, odtuguj par dana, potraži utjehu u prijateljicama, ali nakon toga se podigni i kreni dalje.

-Zadrži pozitivan stav...
Budi snažna i neovisna, budi otvorena i ljubazna, ali ne pokoravaj se nikome. Očekuj pozitivne stvari. Ako misliš da nikad nećeš imati sreće u ljubavi, nećeš je ni imati. Vjeruješ li da zaslužuješ ljubav i spremna si sačekati pravog, sigurno ćeš ga naći. Naravno neće ti pokucati na vrata (makar ni to nije isključeno), već izađi, uživaj u životu, zabavljaj se, ali ne odustaj. Možeš imati sve što poželiš.

1 komentar:

  1. Ovo me je zaista oduševilo! Samo tako naprijed!

    OdgovoriIzbriši